onsdag den 1. februar 2012

Mulligatawny suppe med kylling - Lene


Hovedret til 4
  • 275 g kyllingeinderfilet
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter Arla Karolines Køkken® orientalsk Karrysuppe 4%
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • uskrællede æbler i små tern, fx gloster (ca. 250 g)
  • rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
  • hakkede rødløg (ca. 200 g)
  • Tilbehør
  • 160 g løse ris , fx basmatiris



Skær kyllingeinderfileterne i mundrette stykker. Bring vand tilsat salt i kog i en lille gryde og kom kyllingestykkerne deri. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad kødet trække ca. 2 min. og tag det derefter op med en hulske. Hold kødet varmt.
Kom suppen i en tykbundet gryde sammen med kokosmælk, hvidløg, citronsaft, sukker og salt. Bring suppen i kog og tilsæt æbler, peberfrugt og løg. Kog suppen ved svag varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tilsæt det dampede kyllingekød, smag suppen til og server den sammen med kogte ris.

Tip: Suppen kan også serveres uden kød. Kog i stedet 320 g ris som tilbehør.


Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
Energifordeling: Protein: 20%, Kulhydrat: 51%, Fedt: 29%
 

Ekstra information Fryseegnet: Nej , Tilberedningstid:






Tøsetur til Bogø

D. 20-21-22 var jeg sammen med 6 skønne kvinder i sommerhus på Bogø, ud over at "sladre" og undersøgelse af alle tøjbutikker i Nykøbing, blev der traditionelt lavet mad. Hver især havde medbragt ingredienser til en lille ret, som blev tilberedt i løbet at lørdag eftermiddag. Og PY HA efter 6 retter mad og et stykke kage til kaffen, var alle vist mere end mætte.

søndag den 22. januar 2012

Amy-Brystkage


Så kom der gang i den nyindkøbte printer.  Den skal jeg nok få glæde af.

BH'en er trykt på fondantparpir. 
Kager er lyse bunde med chokolademousse og citronfromage.

søndag den 18. december 2011

Topsy Turvy med liljer


Gave til min nieces 30 års fødselsdag. Jeg havde frie hænder, så jeg vil lige prøve kræfter med en Topsy Turvy. Kagen er en Madeira + chokoladekage fra Lindy Smith smurt op med IMBC med chokolade. Jeg havde ikke prøvet at lave liljer før, men synes selv at de er blevet meget gode. :) Der var 50 gæster men kage til 80-90 tror jeg. ::)

søndag den 4. december 2011

Peter Plys




Peter Plys til Mettes 20 års fødselsdag. Mette har altid været stor fan af Peter Plys. Kagen er lyse bunde, hindbærmousse og toblerone-mørkchokoladecreme

søndag den 27. november 2011

Holger 50 år



Holger fejrede sin 50 års fødselsdag på Lykkeholms Slot, det var bare en fantastisk oplevelse. Der er super skønt, man følte sig sku' næsten helt kongelig.
Holger skulle selvfølgelig have en "Find Holger" kage. Eva mener at han altid sidder i sin stol med fjernbetjeningen og sin mobil, så det skulle han også på kagen.

Pensions-kage

Lises forældre er begge gået på pension, dette skulle fejres med fest og kage. Lises mor er stavgænger og faren er fritidskunster.
Kager er chokoladekage med tobleronecreme