Min søsters kompagnon døde desværre efter mange års kamp mod kræften og blev begravet i sidste uge. Min søster spurgte om jeg ville lave kagen til begravelsen, det ville jeg selvfølgelig gerne. Kagen er lyse bunde fyldt med jordbærmousse og mørk chokoladecreme.
søndag den 8. maj 2011
Gine med kjole
Mine venners datter blev 18 år os skulle selvfølgelig have en kage. Hun havde købt ny kjole til lejligheden, så den kom på kagen, sammen med et par sko og en kopi af hendes hund. Lillesøsteren på 11 var med til at lave hunden os til at sætte blomster på. Kagen er mørke bunde, tobleronemousse og hindbærmousse,
lørdag den 30. april 2011
torsdag den 21. april 2011
Fodbold/Håndboldstøvler
Efter lang tids overvejelser om hvordan jeg skulle bruge JEM's fodboldsudstikker, kastede jeg mig ud i det i går. Vejledningen der følger med, er ikke meget værd, så lidt logisk tænkning måtte der til (og det er ikke altid lige nemt).
Jeg har taget lidt billeder undervejs, som måske kan hjælpe andre.
Jeg har taget lidt billeder undervejs, som måske kan hjælpe andre.
Her er alle tingene trykket ud, jeg lavede dog 4 gule såler, som jeg limede sammen, for at få lidt højde på sålene. Jeg har ikke brugt den lange strimmel og dutterne, da jeg ikke skal lave fodboldstøvler.
Udstikkerne har en masse felter der kan fyldes med forskellige farver, jeg har her fyldt blå og sort i. Rul med en lille rullepind henover og fjern alt sugarpaste (SP) der er udenfor. (du kan senere her i forløbet se hvad der sker hvis man ikke fjerne det hele)
Dernæst lægges selve grundfarver henover, rul igen med rullepinden og fjerne overskydende SP. Prik snørehullerne ud.
Smør kanterne med tyloselim (eller hvad du plejer at lime med)
Siderne trykkes i form på indersålene og der kommes lidt papir ud i snuderne.
Nu er det tid til at komme snuden på. Bagsiden af snuden smøres med lim, og sættes på, man kan se hvor den skal sidde, den skal bare følge mønsteret på skoen. Her kan du se, hvad der sker, hvis man ikke fjerne alt overskydende SP, når man fylder i hullerne i starten.
Snuden trykkes godt til, slidsen foran trykkes sammen.
På fløsen (tror jeg nok den hedder) har osgå mulighed for at få lidt anden farve på. Put lim på i kanterne, på den nederste halvdel.
Fløsen sættes på plads, igen parpir i snuden. Vent med at bukke fløsen, til der er kommet snørebånd på
Jeg har sat en strop henover samlingen bag på skoen. Tilsidst sættes sålene på og skoen trykkes helt i facon.
Det færdige resultat.
tirsdag den 19. april 2011
Børnekagedag
Astrid og Lisae på Påskeferie, så skulle der laves kager. Vi inviterede også lige naboen og hendes datter Caroline med. Jeg havde bagt chokoladekager og overtrukket dem, så derefter var der frit slag. Pigerne på 4 - 7 og 9 år hyggede sig, Lisa på 4 sagde næsten ikke noget i 3 timer, så koncetreret var hun. De var alle 3 så stolte da de var færdige, de fik da også lavet nogle rigtig fine kager. Mon de nænner at spise dem?
Resultatet af 3 hyggelige timer
Lisa 4 år
Lisas kage
Lisea kage bagfra
Astrid 7 år
Astrids kage
Astrids kage bagfra
Caroline 9 år
Carolines kage
Carolines kage bagfra
tirsdag den 12. april 2011
Man må ikke gå ned på udstyr
Så kom det endelig, mine vare fra Holland. Hele 4 dage måtte jeg vente - det er næsten som Juleaften :-) MEN hvor i alverden skulle jeg gøre af det, Tonny nægter at sætte flere skabe op i køkkenet, og mine "Kagerullekasser" er fulde i forvejen. Nå! rydde op og sorterer det måtte gøres, så nu ligger alt i skønneste orden i kasserne. Så der kunne faktisk blive plads til lidt mere - Nina styr dig nu!!!!!!!
søndag den 10. april 2011
Toblerone/chokolademousse
½ liter fløde
250 gram flødechokolade
Hak chokoladen og læg den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over chokoladen. Rør forsigtigt rundt til chokoladen er smeltet og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned til chokolade cremen, så der ikke kommer kondens. Lad den stå mindst 5 timer og meget gerne mere. Den skal være HELT kold. Evt kan du sætte den ½ time i fryseren inden du pisker den. Lad dog være med at glemme den derinde - er den først begyndt at fryse kan den ikke piskes og du må starte forfra med en ny portion.
Når cremen skal piskes, starter du med at skrabe bunden med et piskeris eller piskerne på elmixeren. Chokoladen vil være sunket til bunds, så den skal lige skrabes fri først. Pisk så på lav hastighed til du får en creme, der minder om tyk flødeskum. Så snart cremen er stiv, stoppes piskningen, da den ellers kan skille. Selvom det kan virke som om der ikke sker noget, så lad være med at falde for fristelsen til at at piske på høj hastighed. Ligepludselig går det hurtigt, og så skiller cremen før du har set dig om, og må kasseres. Når cremen er pisket er den klar til brug.
250 gram flødechokolade
Hak chokoladen og læg den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over chokoladen. Rør forsigtigt rundt til chokoladen er smeltet og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned til chokolade cremen, så der ikke kommer kondens. Lad den stå mindst 5 timer og meget gerne mere. Den skal være HELT kold. Evt kan du sætte den ½ time i fryseren inden du pisker den. Lad dog være med at glemme den derinde - er den først begyndt at fryse kan den ikke piskes og du må starte forfra med en ny portion.
Når cremen skal piskes, starter du med at skrabe bunden med et piskeris eller piskerne på elmixeren. Chokoladen vil være sunket til bunds, så den skal lige skrabes fri først. Pisk så på lav hastighed til du får en creme, der minder om tyk flødeskum. Så snart cremen er stiv, stoppes piskningen, da den ellers kan skille. Selvom det kan virke som om der ikke sker noget, så lad være med at falde for fristelsen til at at piske på høj hastighed. Ligepludselig går det hurtigt, og så skiller cremen før du har set dig om, og må kasseres. Når cremen er pisket er den klar til brug.
Abonner på:
Opslag (Atom)