½ liter fløde
250 gram flødechokolade
Hak chokoladen og læg den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over chokoladen. Rør forsigtigt rundt til chokoladen er smeltet og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned til chokolade cremen, så der ikke kommer kondens. Lad den stå mindst 5 timer og meget gerne mere. Den skal være HELT kold. Evt kan du sætte den ½ time i fryseren inden du pisker den. Lad dog være med at glemme den derinde - er den først begyndt at fryse kan den ikke piskes og du må starte forfra med en ny portion.
Når cremen skal piskes, starter du med at skrabe bunden med et piskeris eller piskerne på elmixeren. Chokoladen vil være sunket til bunds, så den skal lige skrabes fri først. Pisk så på lav hastighed til du får en creme, der minder om tyk flødeskum. Så snart cremen er stiv, stoppes piskningen, da den ellers kan skille. Selvom det kan virke som om der ikke sker noget, så lad være med at falde for fristelsen til at at piske på høj hastighed. Ligepludselig går det hurtigt, og så skiller cremen før du har set dig om, og må kasseres. Når cremen er pisket er den klar til brug.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar