søndag den 10. april 2011

Toblerone/chokolademousse

½ liter fløde
250 gram flødechokolade

Hak chokoladen og læg den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over chokoladen. Rør forsigtigt rundt til chokoladen er smeltet og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned til chokolade cremen, så der ikke kommer kondens. Lad den stå mindst 5 timer og meget gerne mere. Den skal være HELT kold. Evt kan du sætte den ½ time i fryseren inden du pisker den. Lad dog være med at glemme den derinde - er den først begyndt at fryse kan den ikke piskes og du må starte forfra med en ny portion.
Når cremen skal piskes, starter du med at skrabe bunden med et piskeris eller piskerne på elmixeren. Chokoladen vil være sunket til bunds, så den skal lige skrabes fri først. Pisk så på lav hastighed til du får en creme, der minder om tyk flødeskum. Så snart cremen er stiv, stoppes piskningen, da den ellers kan skille. Selvom det kan virke som om der ikke sker noget, så lad være med at falde for fristelsen til at at piske på høj hastighed. Ligepludselig går det hurtigt, og så skiller cremen før du har set dig om, og må kasseres. Når cremen er pisket er den klar til brug.

Hindbærmousse med hvid chokolade

Opskrift på hindbærmousse med hvid chokolade

100 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æg (hele æg)
100 g sukker
korn af en vanillestang
3-3½ blade husblas
2 spsk kogende vand
300 g hindbær
2,5 dl piskefløde

Kog hindbærene så de ikke indeholder div. bakterier og lad dem køle ned til stuetemp. Hak og smelt chokoladen. Pisk æggene med sukker og vanille. Pisk chokoladen i. Udblød husblas i koldt vand i 3 min. Hæld vandet fra og opløs husblassen i kogende vand. Lad den køle til den er lillefinger varm. Blend og purer hindbærene og rør dem i i æggemassen sammen med den smeltede husblas, Pisk fløden stiv og vend den i moussen til sidst. Sæt moussen i køleskabet til den er stiv nok til at fordele på kage.
Opskriften er lånt af Min-kage

Dåbskage til Tobias



Min Nevø's søn er i dag blevet døbt - Tobias, så det måtte jo udløse en kage. Jeg valgte at lave et par små converse sko, da jeg synes at de er så nuser. Sutter, tog og bamse måtte der også til.
Kager er drømmekagebunde fyldt med hindbærmousse og tobleronecreme. Det hele smurt op med smørcreme med hvid chokolade.

torsdag den 7. april 2011

Forårshjerte


Jeg mødes med nogle af mine gamle -og nuværende kollegaer en gang imellem, og da jeg trængte til at få ryddet lidt ud i fryseren, kunne der lige blive til en lille kage. Alle blomsterne er lavet med en udstikker, så det tog ikke så lang tid. Kagen er fyldt med drømmekage, mango, hindbær og tobleronecreme.

fredag den 1. april 2011

Askepot



Askepot - Askepot skreg Stedmoderen, men det hele endte heldigvis lykkeligt og det gjorde det heldigvis også med denne kage. Kagen var for lav til dukken, og kagen gik i stykker, da dukken skulle stikkes i. Men med lidt trylleri og snilde, endte det hele meget godt, med denne fine Askepot. Kagen er mudcake, smurt op med IMBC m/chokolade.

fredag den 25. marts 2011

Blomsterhjerte


Blomsterhjerte til "Let motion og afspænding"
Drømmekage bunde
Tobleronecreme
Lime/Makronflødeskum

Påskekage

Påskekage til afslutning på Kondiholdet.

Fyld: Lyse/mørke bunde
Bountucreme
Tobleroncreme
Hindbærmousse