onsdag den 1. februar 2012

Kylling med tundressing - Marianne



1 kylling på ca. 1.5 kg
Tun 2 dåser
Mayonnaise 100 g
Creme fraiche 18 %  1-1½ dl.
Sennep 1 spsk.
Citronsaft
Salt og peber
Kapers
Serveres evt. med frisk pasta og- eller flutes

Kyllingen koges mør, gen lidt suppe. Befri den for skind og ben. Pilles i små stykker. Fordel kyllingestykkerne på et fad. Hæld vandet fra tunen og pisk tunen ensartet med en elpisker. Rør tunen med mayonnaisen, creme fraiche og 3-4 spsk kyllingesuppe, sennep, salt og peber. tilsæt 2 kapers..
Fordel tundressingen over kyllingestykkerne og garnér med kapers og citronbåde

Tapas med ost, æble og parmaskinke - Helle

Snack til 4
  • æbler , fx elstar (ca. 300 g)
  • 100 g hvidskimmelost 38%, fx Castello® White
  • træspyd (10-12 cm lange)
  • 8 skiver parmaskinke eller chorizopølse (ca. 100 g)
  • 2 skiver ristet rugbrød i kvarte (ca. 125 g)
  • Pynt  -  friske basilikumblade
  • Halver æblerne og befri dem for stilk og kernehus. Skær hver halvdel i 4 skiver - kasser endeskiverne. Skær osten i 8 stykker.
    Fordel, i nævnte rækkefølge, sammenfoldet skinke, æbleskive, ost og til sidst æbleskive. Stil spyddene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til osten lige begynder at smelte. Tag spyddene ud og stik dem i de ristede rugbrødsstykker. 
    Bagetid: Ca. 3 min. ved 225°
    Pynt med basilikum og server straks.
    .
Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 4830 kJ
Energifordeling: Protein: 18%, Kulhydrat: 34%, Fedt: 48%

Ekstra information Fryseegnet: Ikke afprøvet , Tilberedningstid:


Kilde:

 

Sprøde nachos med ost og pesto - Helle

Snack til 10
  • 300 g mellemlagret ost 24% (45+), fx Riberhus® Økologisk
  • 30 tortillachips med salt
  • 1 dl basilikumspesto
  • semidried tomatoes (ca. 50 g)   
  • Skær osten ud i tynde trekanter. Fordel de sprøde nachos på nogle fade fordel ostestykkerne herpå. Vend pesto og tomater sammen og fordel fyldet på osten. Server straks.
Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
Energifordeling: Protein: 16%, Kulhydrat: 13%, Fedt: 71%
 
Ekstra information Fryseegnet: Ikke afprøvet , Tilberedningstid:
.
Kilde:

Mulligatawny suppe med kylling - Lene


Hovedret til 4
  • 275 g kyllingeinderfilet
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter Arla Karolines Køkken® orientalsk Karrysuppe 4%
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • uskrællede æbler i små tern, fx gloster (ca. 250 g)
  • rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
  • hakkede rødløg (ca. 200 g)
  • Tilbehør
  • 160 g løse ris , fx basmatiris



Skær kyllingeinderfileterne i mundrette stykker. Bring vand tilsat salt i kog i en lille gryde og kom kyllingestykkerne deri. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad kødet trække ca. 2 min. og tag det derefter op med en hulske. Hold kødet varmt.
Kom suppen i en tykbundet gryde sammen med kokosmælk, hvidløg, citronsaft, sukker og salt. Bring suppen i kog og tilsæt æbler, peberfrugt og løg. Kog suppen ved svag varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tilsæt det dampede kyllingekød, smag suppen til og server den sammen med kogte ris.

Tip: Suppen kan også serveres uden kød. Kog i stedet 320 g ris som tilbehør.


Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
Energifordeling: Protein: 20%, Kulhydrat: 51%, Fedt: 29%
 

Ekstra information Fryseegnet: Nej , Tilberedningstid:






Tøsetur til Bogø

D. 20-21-22 var jeg sammen med 6 skønne kvinder i sommerhus på Bogø, ud over at "sladre" og undersøgelse af alle tøjbutikker i Nykøbing, blev der traditionelt lavet mad. Hver især havde medbragt ingredienser til en lille ret, som blev tilberedt i løbet at lørdag eftermiddag. Og PY HA efter 6 retter mad og et stykke kage til kaffen, var alle vist mere end mætte.

søndag den 22. januar 2012

Amy-Brystkage


Så kom der gang i den nyindkøbte printer.  Den skal jeg nok få glæde af.

BH'en er trykt på fondantparpir. 
Kager er lyse bunde med chokolademousse og citronfromage.

søndag den 18. december 2011

Topsy Turvy med liljer


Gave til min nieces 30 års fødselsdag. Jeg havde frie hænder, så jeg vil lige prøve kræfter med en Topsy Turvy. Kagen er en Madeira + chokoladekage fra Lindy Smith smurt op med IMBC med chokolade. Jeg havde ikke prøvet at lave liljer før, men synes selv at de er blevet meget gode. :) Der var 50 gæster men kage til 80-90 tror jeg. ::)