lørdag den 31. marts 2012
Tømrerkage til Nick
Nick blev udlært tømrer i går, så endelige en mulighed for at lave en "numsekage". Kagen er chokoladekage med tobleronecreme og smurt op med PBC. Det var meningen at der skulle have været lidt mere og pænere værktøj, men jeg har desværre lige fået konstateret lymfeknudekræft, så den sidste måned har været lidt turbolens og tiden knap. Men den blev da ok
søndag den 18. marts 2012
Rapunzel
Rapunzel-kage til Lisas 6 års fødselsdag. Tårnet er lavet - rice krispies treats (morgenmad og skumfiduser der smeltes sammen). Kagen er hvide bunde, toblerone- og hindbærmousse. Alt kan spises
fredag den 10. februar 2012
Aspargenmos i Laksesvøb - Anja
1 | ds. aspargessnitter 270 g. drænet vægt | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | spsk. hakket løg | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
friskkværnet peber | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | spsk. hakket dild | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | spsk. hakket persille | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | dl. piskefløde | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1/2 | dl. creme fraiche 38% | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6 | blade husblas | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | spsk.hvidvin | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
200 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Cremefraiche og dild til pynt | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Asparges hældes i en si og dryppes af. Asparges, løg, lidt peber og krydderurter blendes. Fløde piskes let og blandes sammen med creme fraiche, aspargesmosen vendes i. Husblasen udblødes i koldt vand i ca. 5 minutter, smeltes i hvidvin i en gryde og røres den i aspargesmosen. Portionsforme fores med røget laks i skiver. Skiverne skal nå ud over kanten, således at de kan lukkes som en pakke. Moussen hældes ovenpå laksen, og enderne foldes nu ind over. Stilles i køleskab i 3 timer indtil servering. Laksepakkerne vendes ud på tallerkener, pyntes creme fraiche og dild | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
torsdag den 2. februar 2012
Auberginetårne - Pia
4per.
1aubergine
1/2dl olivenolie
salt peber
250g mozzarellaost.
Tomatsauce:
250g modne tomater
1 håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg
4 rosa peberkorn
salt
2spsk olivenolie
Skær tomaterne i halve,bag dem i 50 min ved 100g. Hak tomaterne m. 1/3af basilikummen, kom hvidløg salt og peberkorn i plus væden fra fadet.
Steg aubergineskiverne gyldne i olie. Lav tårne af auberginerne, ost og tomatsauce,slut med sauce.
Gratiner dem i ovnen ved 200g i ca.7 min.
onsdag den 1. februar 2012
Kylling med tundressing - Marianne
1 kylling på ca. 1.5 kg
Tun 2 dåser
Mayonnaise 100 g
Creme fraiche 18 % 1-1½ dl.
Sennep 1 spsk.
Citronsaft
Salt og peber
Kapers
Serveres evt. med frisk pasta og- eller flutes
Kyllingen koges mør, gen lidt suppe. Befri den for skind og ben. Pilles i små stykker. Fordel kyllingestykkerne på et fad. Hæld vandet fra tunen og pisk tunen ensartet med en elpisker. Rør tunen med mayonnaisen, creme fraiche og 3-4 spsk kyllingesuppe, sennep, salt og peber. tilsæt 2 kapers..
Fordel tundressingen over kyllingestykkerne og garnér med kapers og citronbåde
Tapas med ost, æble og parmaskinke - Helle
Snack til 4
- 2 æbler , fx elstar (ca. 300 g)
- 100 g hvidskimmelost 38%, fx Castello® White
- 8 træspyd (10-12 cm lange)
- 8 skiver parmaskinke eller chorizopølse (ca. 100 g)
- 2 skiver ristet rugbrød i kvarte (ca. 125 g)
- Pynt - friske basilikumblade
- Halver æblerne og befri dem for stilk og kernehus. Skær hver halvdel i 4 skiver - kasser endeskiverne. Skær osten i 8 stykker.Fordel, i nævnte rækkefølge, sammenfoldet skinke, æbleskive, ost og til sidst æbleskive. Stil spyddene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til osten lige begynder at smelte. Tag spyddene ud og stik dem i de ristede rugbrødsstykker.Bagetid: Ca. 3 min. ved 225°Pynt med basilikum og server straks..
Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 4830 kJ
Energifordeling: Protein: 18%, Kulhydrat: 34%, Fedt: 48%
Energifordeling: Protein: 18%, Kulhydrat: 34%, Fedt: 48%
Ekstra information Fryseegnet: Ikke afprøvet , Tilberedningstid:
Kilde: Karolines Køkken
Abonner på:
Opslag (Atom)