onsdag den 1. februar 2012

Mulligatawny suppe med kylling - Lene


Hovedret til 4
  • 275 g kyllingeinderfilet
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter Arla Karolines Køkken® orientalsk Karrysuppe 4%
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • uskrællede æbler i små tern, fx gloster (ca. 250 g)
  • rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
  • hakkede rødløg (ca. 200 g)
  • Tilbehør
  • 160 g løse ris , fx basmatiris



Skær kyllingeinderfileterne i mundrette stykker. Bring vand tilsat salt i kog i en lille gryde og kom kyllingestykkerne deri. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad kødet trække ca. 2 min. og tag det derefter op med en hulske. Hold kødet varmt.
Kom suppen i en tykbundet gryde sammen med kokosmælk, hvidløg, citronsaft, sukker og salt. Bring suppen i kog og tilsæt æbler, peberfrugt og løg. Kog suppen ved svag varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tilsæt det dampede kyllingekød, smag suppen til og server den sammen med kogte ris.

Tip: Suppen kan også serveres uden kød. Kog i stedet 320 g ris som tilbehør.


Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
Energifordeling: Protein: 20%, Kulhydrat: 51%, Fedt: 29%
 

Ekstra information Fryseegnet: Nej , Tilberedningstid:






Ingen kommentarer:

Send en kommentar