En lille kage fra mig selv
Fyld :
Hvide bunde
Citronmousse
Chokoladegamache
Overtrukket med fondant
onsdag den 1. februar 2012
Kylling med tundressing - Marianne
1 kylling på ca. 1.5 kg
Tun 2 dåser
Mayonnaise 100 g
Creme fraiche 18 % 1-1½ dl.
Sennep 1 spsk.
Citronsaft
Salt og peber
Kapers
Serveres evt. med frisk pasta og- eller flutes
Kyllingen koges mør, gen lidt suppe. Befri den for skind og ben. Pilles i små stykker. Fordel kyllingestykkerne på et fad. Hæld vandet fra tunen og pisk tunen ensartet med en elpisker. Rør tunen med mayonnaisen, creme fraiche og 3-4 spsk kyllingesuppe, sennep, salt og peber. tilsæt 2 kapers..
Fordel tundressingen over kyllingestykkerne og garnér med kapers og citronbåde
Tapas med ost, æble og parmaskinke - Helle
Snack til 4
- 2 æbler , fx elstar (ca. 300 g)
- 100 g hvidskimmelost 38%, fx Castello® White
- 8 træspyd (10-12 cm lange)
- 8 skiver parmaskinke eller chorizopølse (ca. 100 g)
- 2 skiver ristet rugbrød i kvarte (ca. 125 g)
- Pynt - friske basilikumblade
- Halver æblerne og befri dem for stilk og kernehus. Skær hver halvdel i 4 skiver - kasser endeskiverne. Skær osten i 8 stykker.Fordel, i nævnte rækkefølge, sammenfoldet skinke, æbleskive, ost og til sidst æbleskive. Stil spyddene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til osten lige begynder at smelte. Tag spyddene ud og stik dem i de ristede rugbrødsstykker.Bagetid: Ca. 3 min. ved 225°Pynt med basilikum og server straks..
Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 4830 kJ
Energifordeling: Protein: 18%, Kulhydrat: 34%, Fedt: 48%
Energifordeling: Protein: 18%, Kulhydrat: 34%, Fedt: 48%
Ekstra information Fryseegnet: Ikke afprøvet , Tilberedningstid:
Kilde: Karolines Køkken
Sprøde nachos med ost og pesto - Helle
- 300 g mellemlagret ost 24% (45+), fx Riberhus® Økologisk
- 30 tortillachips med salt
- 1 dl basilikumspesto
- 5 semidried tomatoes (ca. 50 g)
- Skær osten ud i tynde trekanter. Fordel de sprøde nachos på nogle fade fordel ostestykkerne herpå. Vend pesto og tomater sammen og fordel fyldet på osten. Server straks.
Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
Energifordeling: Protein: 16%, Kulhydrat: 13%, Fedt: 71%
Energifordeling: Protein: 16%, Kulhydrat: 13%, Fedt: 71%
Ekstra information Fryseegnet: Ikke afprøvet , Tilberedningstid:
.
Kilde: Karolines Køkken
Mulligatawny suppe med kylling - Lene
Hovedret til 4
- 275 g kyllingeinderfilet
- ½ liter vand
- 1 tsk groft salt
- 1 liter Arla Karolines Køkken® orientalsk Karrysuppe 4%
- 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
- 2 små knuste fed hvidløg
- 2 tsk friskpresset citronsaft
- ½ tsk sukker
- ½ tsk groft salt
- 2 uskrællede æbler i små tern, fx gloster (ca. 250 g)
- 1 rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
- 3 hakkede rødløg (ca. 200 g)
- Tilbehør
- 160 g løse ris , fx basmatiris
Skær kyllingeinderfileterne i mundrette stykker. Bring vand tilsat salt i kog i en lille gryde og kom kyllingestykkerne deri. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad kødet trække ca. 2 min. og tag det derefter op med en hulske. Hold kødet varmt.
Kom suppen i en tykbundet gryde sammen med kokosmælk, hvidløg, citronsaft, sukker og salt. Bring suppen i kog og tilsæt æbler, peberfrugt og løg. Kog suppen ved svag varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tilsæt det dampede kyllingekød, smag suppen til og server den sammen med kogte ris.
Tip: Suppen kan også serveres uden kød. Kog i stedet 320 g ris som tilbehør.
Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
Energifordeling: Protein: 20%, Kulhydrat: 51%, Fedt: 29%
Energifordeling: Protein: 20%, Kulhydrat: 51%, Fedt: 29%
Ekstra information Fryseegnet: Nej , Tilberedningstid:
Tøsetur til Bogø
D. 20-21-22 var jeg sammen med 6 skønne kvinder i sommerhus på Bogø, ud over at "sladre" og undersøgelse af alle tøjbutikker i Nykøbing, blev der traditionelt lavet mad. Hver især havde medbragt ingredienser til en lille ret, som blev tilberedt i løbet at lørdag eftermiddag. Og PY HA efter 6 retter mad og et stykke kage til kaffen, var alle vist mere end mætte.
Abonner på:
Opslag (Atom)